Morgenmad og brunch i København K – fra low key til luksus

  Hvis du befinder dig i København K – også kaldet Indre By – er der aldrig lang til det nærmeste spisested, som serverer morgenmad eller brunch. Du skal faktisk nærmest gøre dig umage for ikke at støde på en café eller restaurant, som kan diske op med et lækkert morgenmåltid i den ene eller den anden afskygning.

  Uanset om du er til champagnebrunch, til en lille morgenkomplet eller til det traditionelle brunchudtræk med bacon, pølser, røræg, pandekager og hele molevitten, vil du i centrum af den danske hovedstad nemt kunne finde, hvad du søger. Og dette gælder hvad end du er kødæder, vegetar, veganer eller allergiker.

   

  Strædet og omegn

  Det mest oplagte sted at søge efter en god brunch finder du i Strædet.

  Strædet løber parallelt med Strøget fra Rådhuspladsen til Amagertorv og består af gaderne Læderstræde, Kompagnistræde og Farvergade. På dette hyggelige lille strøg finder du en temmelig høj koncentration af brunchcaféer.

  Strædet udmærker sig ved sine store udendørs serveringsområder, hvor du i ly af parasoller og markiser – og i varmen fra de opstillede terrassevarmere – kan nyde dit måltid i ro og mag, mens du iagttager byens puls.

  Du kan for eksempel vælge den klassiske og nærmest ikoniske Kafe Kys, som er blandt de længstlevende caféer i dette område. Her kan du vælge imellem en decideret brunchplatte eller en selektion af mindre morgenmadsretter afhængig af din smag og appetit.

   

   

  Et andet populært valg i Strædet er Hoppe’s Bar & Café. Hos Hoppe’s Bar & Café serveres såvel klassisk luksusbrunch som vegetarbrunch. Og Hoppe’s Bar & Café er i særdeleshed berømt for sin hyggelige gårdhave, som danner den perfekte ramme omkring din morgenmad eller brunch.

  Hos Zirup kan du ligeledes vælge klassisk brunch eller vegetarbrunch – også kaldet den lette og den tunge brunch. Zirup er en af de caféer, som tilbyder en plads i læ og skygge på det store udendørs serveringsareal. Og så fremstiller Zirup selv sin egen limonade, som egner sig perfekt til de varme sommerdage.

  Bevæger du dig ind i Kompagnistræde, kommer du ikke uden om Kompa9 – en forholdsvis ny café med et stort hjerte for brunch. Kompa9 er leveringsdygtig i både morgentallerkener og brunchplatter, som kan indtages i de utroligt hyggelige cafélokaler eller ved et af bordene udenfor caféen.

  Er du på udkig efter en god hverdagsbrunch i den prisvenlige ende er Café Zalt i Kompagnistræde heller ikke noget dårligt bud. Hos Café Zalt kan du hver eneste dag nyde en lækker morgen- eller brunchplatte – selvfølgelig med en kop friskbrygget kaffe dertil.

   

   

  I Læderstræde finder du Café OKKO – en rigtig hyggelig café med mulighed for byg selv-brunch. Hos Café OKKO kan du således selv sammensætte din morgenmads- eller brunchtallerken ud fra et skønsomt udvalg af spændende og veltilberedte retter. Det udendørs serveringsområde hos Café OKKO er måske det fineste, du finder i Strædet – her er der virkelig gjort noget ud af oppyntningen!

   

  Brunch nær havn og kanal

  Hvis du foretrækker et kig til Københavns havn eller en af de mange kanaler, som gennemskærer Indre By, er der ligeledes mange muligheder. Området omkring Gammel Strand, Frederiksholms Kanal og Inderhavnen byder på et hav af hyggelige restauranter og caféer med brunch som særligt speciale.

  Café Katz er blandt de mest populære restauranter i netop dette område. Foruden rummelige cafélokaler kan Café Katz byde på et stort udendørs serveringsområde, hvor du kan nyde din morgenmad eller brunch med kig til kanalen, Thorvaldsens Museum og selvfølgelig smukke Christiansborg Slot.

   

   

  En anden mulighed for at komme tæt på vandet i forbindelse med brunch eller morgenmad er Kayak Bar. Kayak Bar er især populær i sommerhalvåret, hvor varmen får københavnerne til at trække ud mod havnefronten.

  Kayak Bar kan du således nyde morgenmad og brunch såvel som frokost eller en fuldfed burger fra et solbeskinnet dæk i vandhøjde. Og så kan Kayak Bar tilgås fra vandsiden via båd eller kajak.

   

  Tæt på Nyhavn og Kongens Nytorv

  Hvis du ønsker at spise brunch eller morgenmad i de skønne omgivelser omkring Kongens Nytorv, Nyhavn og de nærliggende gader, er der også masser af muligheder. Blandt disse kan Fars Dreng – et af de mest succesfulde cafékoncepter i Indre By – fremhæves.

  Hos Fars Dreng i Ny Adelgade kan du nyde en solid brunch hver eneste dag. Fars Dreng er leveringsdygtig i en lækker brunchplatte såvel som mindre retter, som kan udgøre et tidligt måltid.

   

   

  Derudover kan du hos The Union Kitchen i Store Strandstræde vis a vis med Nyhavn nyde brunch i flere forskellige varianter. Uanset om du er grovsulten eller blot lidt nibbly – og hvad end du er kødæder eller vegetar – kan du finde, hvad du søger hos The Union Kitchen.

  Hotel Sanders i Tordenskjoldsgade er leveringdygtig i en solid hotelmorgenmad i den ægte luksuriøse stil. Og endelig kan du hos Original Coffee i Bredgade stille den lille sult i en hyggelig morgenkomplet ledsaget af en kop kaffe fra Kontra Coffee.

   

  Tæt på Torvehallerne

  Befinder du dig i området omkring Nørreport Station og Torvehallerne, er der ligeledes mange muligheder for at finde en rigtig god brunch. Gaderne i dette område, for eksempel Nansensgade, Vendersgade, Ahlefeldtsgade og Rømersgade samt selvfølgelig Israels Plads og det gamle grønttorv rummer rigtig mange fine caféer og lækre restauranter – og du skulle nok kunne finde mindst én, som serverer lækker brunch.

  Du kan for eksempel vælge Bankeråt – en spændende café med mange år på bagen som har opnået ikonisk status blandt københavnere. Bankeråt serverer brunch efter vælg selv-princippet, således at du kan sammensætte din egen brunch af tre, fem eller syv retter på menukortet.

   

   

  I Frederiksborggade finder du Café Klimt, der ligeledes er en gammel kending med et ry for at servere den perfekte brunch. Ligesom Bankeråt tilbyder Café Klimt, at du selv kan bygge din egen brunchplatte og dermed skabe et måltid, som matcher din smag og appetit 100%.

  Kalaset i Vendersgade er endnu et eksempel på en café, hvor du selv kan sammensætte en brunch eller morgenmadstallerken. Hos Kalaset finder du rigtig mange spændende retter på menukortet, ud fra hvilke du selv kan bygge din platte op.

  Det kan godt være rigtig svært at vælge og ikke mindst begrænse sig. Hos Kalaset kan du som veganer eller vegetar i øvrigt sagtens bygge en velvoksen brunch, idet mange af retterne på kortet møder nøjagtig de kriterier.

   

  Gothersgade og omegn

  Mellem Kongens Nytorv og Nørreport Station løber Gothersgade parallelt med Købmagergade. I kvarteret omkring Kongens Have, Gothersgade og alle de små gader i dette område er der masser af muligheder for at finde en hyggelig café eller en lækker restaurant, som kan diske op med et tidligt måltid.

  Blandt de fremmeste eksemplarer på en ægte københavnskerklassiker finder vi Restaurant Sult, som har til huse i Cinemateket. Her vil man traditionelt varme op før en filmfremvisning eller alternativt køle ned bagefter med et lille glas, en skål snacks eller måske en hyggelig aftenmenu.

   

   

  Hos Restaurant Sult kan du invitere hele familien på brunch lørdag eller søndag. Her slår caféen nemlig dørene op for en super lækker brunchbuffet med alt, hvad hjertet kan begære af brunch og morgenmadsretter.

  I samme kvarter, nærmere betegnet i Sølvgade, finder du Blue Bike Café. Blue Bike Café drives af en gruppe af arkitekter, hvilket skinner tydeligt igennem i den hyggelige cafés decor.

  Hos Blue Bike Café kan du fra halv ni i hverdagene nyde et let morgenmåltid akkompagneret af dæmpet jazz fra anlægget og selvfølgelig en kop friskbrygget kaffe. Caféen er præget af en hyggelig og afslappet atmosfære – et sted man har lyst til at aflægge mere end en enkel visit.

  Endelig kan du besøge Café Atelier September i Gothersgade, som er indrettet i et tidligere galleri. Hos Café Atelier September kan du nyde en 100% plantebaseret morgenmad eller brunch i smukke omgivelser og med byens pulserende liv lige uden for vinduet.

   

  Latinerkvarteret og Pisserenden

  Et andet oplagt kvarter, når det handler om at finde en god brunchrestaurant, er det område, som populært benævnes Pisserenden, og som historisk har tilnavnet Latinerkvarteret.

  Dette område udgøres af gaderne omkring Vor Frue Plads, for eksempel Store og Lille Kannikestræde, Fiolstræde og Nørregade samt gaderne Larsbjørnsstræde, Larslejsstræde, Sankt Peders Stræde, Studiestræde og Teglgårdstræde. Her finder du en høj koncentration af spændende, hippe kaffebarer, caféer og restauranter som serverer lækker mad både tidligt og sent.

  Tjek for eksempel Venner Restaurant & Bar i Teglgårdstræde, som er indbegrebet af en typisk pisserendencafé. Hos Venner Restaurant & Bar finder du, foruden et kreativt og kunstnerisk miljø, et velassorteret brunchkort med alle de gamle kendinge i nyligt opdaterede versioner. Du kan selv sætte din brunch sammen ud fra retterne på kortet, eller du kan vælge en Venner-menu med lidt af det hele.

   

   

  Paludan Bog & Café i Fiolstræde giver dig mulighed for at nyde din morgenmad eller brunch i selskab med bøger fra gulv til loft. Og det trendy boutique hotel SP34 i Sankt Peders Stræde inviterer gæster indenfor til en super lækker morgenmadsbuffet bestående af udelukkende økologiske produkter.

  Ligeledes i Sankt Peders Stræde har Din Nye Ven sin beliggenhed. Hos Din Nye Ven finder du såvel mindre anretninger som enkeltstående retter, og du vil nemt kunne få stillet såvel den store som den lille sult. Og lige rundt om hjørnet i Larsbjørnsstræde kan du besøge Next Door Café, som byder på solid morgenmad eller en let brunch.

   

  Den eksklusive brunch i København K

  Skal din brunch være noget ganske ekstraordinært – måske fordi det er din hjertes udkårne som skal duperes? Så har du flere muligheder.

  Hos Nimb Brasserie kan du bestille bord til den berømte champagnebrunch. Her vil du og din ledsager blive forkælet på behørig vis. Mandag til fredag kan I nyde tre enestående serveringer, som udgør Nimb Brasseries hverdagsbrunch. Og i weekenden kan I gå om bord i hvad der meget vel kan være den bedste brunchbuffet i hele Danmark.

  Det kan dog godt betale sig at være ude i god tid, hvis du ønsker at bestille bord til brunch hos Nimb Brasserie. Det samme gør sig gældende, hvis du har ambitioner om at spise brunch hos Hotel d’Angleterre.

   

   

  Hotel d’Angleterres restaurant Marchal slår hver søndag dørene op for en aldeles eksklusiv brunchbuffet suppleret af anretninger, som serveres ved bordet. Hos Hotel d’Angleterre tilbydes naturligvis bobler til brunchen, ligesom te og kaffe er ad libitum.

  Et tredje bud på en ekstravagant brunch i København er Peter Beiers chokoladebrunch. Her kombineres chokolade i højeste kvalitet med diverse brunchklassikere. Og de dygtige chokolatiers fra Peter Beier formår på magisk vis at få det hele til at gå op i en højere enhed.

   

  Den billige – men gode – brunch i København K

  Hvis du ikke ønsker at brænde hele månedens budget af på brunch for hele familien, kan du vælge at aflægge enten Café Vivaldi eller Dalle Valle en visit.

   

   

  Begge restauranter har til huse i Indre By, og begge kan tilbyde rummelige lokaler samt brunch, som er til at betale – enten i form af en velkomponeret platte med alle de populære brunchklassikere eller en overdådig buffet med alt, hvad du kan spise af morgenmad.

   

  Den anderledes brunch i København K

  Er du på udkig efter en oplevelse lidt ud over det sædvanlige, kan du finde, hvad du søger hos Bastard Café. Her kan du nemlig hver weekend gøre din brunch mere interessant med et brætspil eller to og blive klogere på spillefuglenes forunderlige verden.

   

   

  En helt særlig morgenmad finder du også hos GRØD i Torvehallerne, hvor du kan erstatte de sædvanlige brunchpølser, bacon og æg med let og luftig grød, en sund acai bowl eller en portion skyr med bær og granola.

  Et fint alternativ til den tunge brunch. God appetit til din brunch i København K!

  FAQ BOKS

  Findes Café Vivaldi i København K?

  Ja – du kan finde Café Vivaldi lige ved siden af Magasin Du Nord.

  Hvor ligger Peter Beier i København K?

  Peter Beier har til huse i Store Kongensgade 3.

  Kan jeg spise brunch på Hotel d’Angleterre?

  Ja – Hotel d’Angleterres restaurant Marchal afholder søndagsbrunch hver uge.
  Top 3

  Brunch

  Nyd en brunch med dine nærmeste i smukke omgivelser på en af Københavns bedste brunchsteder

  Kaffebaren på Amager – lækker morgenmad og sublim kaffe

  Amager er blandt de områder, som er i hastig vækst, hvad angår café- og restaurant ivet.

  Morgenmad og brunch på Café Dyrehaven Vesterbro

  Vesterbro er stedet at gå hen, når du leder efter et godt måltid mad. Inden for

  Café Livingstone – brunch ved Søerne på Østerbro

  Hvis du befinder dig i nærheden af Søerne, som adskiller Københavns Indre By fra brokvartererne, finder