Brunch på Frederiksberg – eller måske ”bare” morgenmad?

  Frederiksberg er måske det sted i hovedstadsområdet, som byder på de bedste brunchcaféer. Uanset om du ønsker at gå om bord i en stor, veludrustet brunchbuffet, eller om du foretrækker at få din brunch serveret ved bordet, kan du finde, hvad du søger på Frederiksberg.

  Frederiksberg er hjemstavn for et væld af caféer, som serverer brunch såvel i weekenden som til hverdag – og gerne langt op ad dagen. Du kan bestille alt fra en lille morgentallerken til den helt store brunch. Det er bare et spørgsmål om at vælge det rette etablissement.

  I det følgende kan du læse mere om de mest kendte caféer, som serverer morgenmad og brunch på Frederiksberg og finde den café, som bedst imødekommer dine ønsker.

   

  Café Granola – æstetik og atmosfære

  Blandt de mest populære caféer på Frederiksberg finder du Café Granola.

  Café Granola er i indretning såvel som i udvalget af retter enkel og uformel. Indretningen er inspireret af den franske bistrostil, og du kan ikke undgå at føle dig hjemme i de hyggelige og rustikke omgivelser.

  Du kan allerede fra klokken 8.00 nyde en kop friskbrygget kaffe og en let morgenmenu på Café Granola. Både i weekenden og til hverdag slår caféen dørene op for de morgenfriske, som sætter pris på de traditionelle morgenmadsretter så som croissanter (eller pain au chocolait hvis du er mere til de søde sager), omeletter eller røræg, yoghurt eller belgiske vafler.

   

   

  Er du mere end almindeligt sulten, kan du vælge den lidt tungere Egg Benedict, eller du kan sætte din morgenmad sammen af flere retter – eventuelt suppleret af bagte tomater, stegt bacon eller røget laks som tilvalg. Og skal dagen startes med et skud sukker, kan du vælge en hjemmebragt belgisk vaffel med banan, blåbær, hasselnødder og ahornsirup til dessert.

  Café Granola serverer deciderede frokostretter fra kl 11.00. Er du kommet sent op, står menuen på retter så som burger, rørt tatar, røget laks med grønkål, hønsesalat på rugbrød eller Salade de Chèvre Chaud – en fransk klassiker med gedeost, syltede pærer, blåbær, bagte tomater og sennepsvinaigrette.

   

  Mad & Kaffe – en københavnsk nyklassiker

  Mad & Kaffe er et brunchkoncept, som første gang så dagens lys på det indre Vesterbro i København i 2014. På det tidspunkt var interessen for brunch så småt ved at dø ud, og standarden for det populære måltid var desværre temmelig lav på de fleste caféer.

  Med Mad & Kaffe fik brunchen en velfortjent renæssance. Folkene bag den populære cafékæde havde indset nødvendigheden i at tænke ud af boksen for at skabe en vellykket oplevelse for gæsterne.

  Derfor har Mad & Kaffe særligt fokus på veltilberedte og frisk fremstillede brunchretter, som fremstår appetitlige, når de serveres for caféens gæster. Og derfor er Mad & Kaffe den dag i dag en bragende succes.

   

   

  Du finder Mad & Kaffe på Frederiksberg centralt på Godthåbsvej tæt på offentlig transport og med indgang direkte fra gaden.

   

  Ipsen & Co. – hjemlig hygge i hjertet af Frederiksberg

  Er du ikke til den helt store brunchmenu, og foretrækker du faktisk en mere enkelt morgenmad, er Ipsen & Co. den helt rigtige café for dig. Her får du nemlig en helt klassisk morgenmad, og du kan selv bestemme, hvor meget den skal fylde.

  Du kan for eksempel vælge et lækkert morgenbræt med blødkogte æg, en croissant, bolle med smør, vesterhavsost og syltetøj samt yoghurt med müsli og rabarber. Er du ikke nær så sulten, kan du sagtens nøjes med at bestille æg og ristet rugbrød med smør og ost, en enkelt croissant eller en bolle med ost – eller eventuelt bare en skål økologisk sødmælksyoghurt med hjemmelavet granola, rabarber og skovsyre.

   

   

  En morgen-combo hos Ipsen & Co. består af et morgenbræt, et glas friskpresset juice og en kop kaffe eller te efter eget valg. Den perfekte start på dagen – intet mindre! Hvis du er i frokosthumør er Ipsen & Co. leveringsdygtig i et velassorteret udvalg af lækkert smørrebrød. Ipsen & Co. benytter udelukkende årstidens økologiske råvarer og er især kendt for sin enkle og raffinerede stil.

   

  Café Vivaldi – god og billig brunch

  Café Vivaldi er en kæde af caféer og restauranter, som fortrinsvis er at finde i hovedstadsområdet og det øvrige Sjælland.

  I mere end tyve år har Café Vivaldi serveret lækker og veltilberedt morgenmad, brunch, frokost og aftensmad til det kræsne publikum. Er du bosiddende i København, kan du nærmest ikke undgå at have hørt om – eller være stødt på – en filial af den kendte cafékæde.

  De mange flot indrettede og rummelige caféer findes såvel på Frederiksberg som i Indre By – og du vil med sikkerhed altid kunne få et bord til brunch hos Café Vivaldi.

   

   

  Café Vivaldi serverer brunch mandag til lørdag mellem klokken 10 og 12. Søndag er dette vindue dog udvidet til klokken 13, hvor der stilles en stor og velassorteret brunchbuffet til rådighed for de sultne gæster.

   

  Le Trois Cochons – fransk bistrostemning på københavnsk

  Le Trois Cochons er en del af Cofoco – en københavnsk kæde som siden 2004 har åbnet flere restauranter med varierende temaer rundt omkring i byen.

  På Frederiksberg finder du Le Trois Cochons, som allerede fra klokken otte om morgenen står klar til at servere dagens første måltid. Le Trois Cochons er, som navnet måske nok kan antyde, en fransk inspireret restaurant. Derfor ligger hovedfokus på retter, som har et fransk islæt.

  Dette gælder også for morgenmaden på restauranten, hvor du foruden den klassiske croissant og den søde pain au chocolat kan bestille Eggs Benedict i forskellige versioner samt en klassisk fransk omelet. Du kan vælge at sammensætte en fuld menu ud fra små retter så som frugtsalat, yoghurt eller chiagrød og supplere den med friskbagt brød ledsaget af ost og rosettapølse.

  Du kan også bestille en Complet bestående af croissant, avocado med purløg og rugbrød samt yoghurt og frugtsalat, eller en Petit Complet som indeholder to slags brød, æg, ost og pølse.

   

   

  Til dessert kan du forkæle dig selv med en vaffel toppet med blåbær, banan, valnød og vanilje-créme fraîche. Og din brunch på Le Trois Cochons bliver selvfølgelig helt perfekt, hvis den akkompagneres af friskbrygget kaffe og en juice efter eget valg.

   

  Sokkelund Café og Brasserie – en ægte klassiker

  Blandt de helt store frederiksbergcaféer finder vi Sokkelund Café og Brasserie. Den kendte restaurant slår hver dag klokken otte dørene op for de morgenfriske gæster, som sætter pris på et solidt måltid at starte dagen på.

  Den lækre Sokkelund Brunch er berømt ud over Frederiksbergs bygrænser. Det kan derfor godt svare sig at bestille bord, hvis du vil nyde dette overdådige måltid. Du kan vælge en traditionel brunch bestående af yoghurt, Eggs Benedict, røræg med pølser og bacon, ost og pandekager eller french toast.

   

   

  Er du vegetar, findes der naturligvis et kødfrit alternativ. Sokkelund Café og Brasserie tilbyder, foruden kaffe, te og friskpresset juice, et udvalg af drinks til at ledsage din brunch eller morgenmad.

  Du kan for eksempel bestille en Bloody Mary – perfekt imod tømmermænd. Og skal brunchen være ekstra raffineret, kan du bestille en Crémant eller Champagne til at peppe måltidet – og selskabet – op.

   

  The Laundromat Café – hygge for hele familien

  The Laundromat Café er et koncept, som oprindeligt byggede på at gøre turen på møntvaskeri til en hyggelig og social oplevelse.

  Den første café i kæden åbnede i 2004 på Nørrebro og gav her gæsterne mulighed for at vaske tøj, samtidig med at de fik en hyggelig frokost eller en kop kaffe, imens de tjekkede internettet eller læste avisen. Siden hen har The Laundromat Café åbnet flere filialer – blandt andet på Frederiksberg.

   

   

  Konceptet er stadig hygge og socialisering, og The Laundromat Café sætter en ære i at tilbyde hyggelige rammer for både store og små. Derfor kan du hos The Laundromat Café finde plads til mødregruppen og familien. Børn i alle størrelser er velkomne og kan hygge sig med legetøjet i caféen, mens mor eller far får en kop kaffe eller en bid brød.

   

  42Raw – den ”rå” brunch

  42Raw er et lidt anderledes spisehus, som så dagens lys i 2009, hvor den første af tre restauranter åbnede i Pilestræde i Københavns Indre By. I de følgende år oplevede restauranten stigende popularitet og er den dag i dag blandt københavnernes foretrukne.

  Det oprindelige koncept bygger på en 100% plantebaseret kost, som ikke opvarmes til over toogfyrre grader – det der populært kaldes raw food. Siden hen har restauranterne dog udvidet sortimentet til også at omfatte kogning og bagning i forbindelse med tilberedning.

   

   

  Derfor kan du hos 42Raw bestille en utroligt lækker og velsmagende brunch bestående af en granola bowl, pommes frites af søde kartofler, avocado, hummus, ristet glutenfrit brød og en halv pandekage med banan og chokoladesauce.

   

  Restaurant Polly

  Den fransk inspirerede bistro Restaurant Polly er en lillesøster til den kendte københavnerklassiker Restaurant Frank i Indre By. Idéen bag Restaurant Polly er enkle måltider tilberedt på årstidens friske råvarer og arrangeret uden unødvendig pynt og ballade.

  Du kan nyde en lækker morgenmad på Restaurant Polly mellem klokken 8.00 og 11.30 i hverdagene og fra kl 9.00 til 11.30 lørdag og søndag. En lille morgen complet med to blødkogte æg, ristet rugbrød, skinke og ost kan stille sulten hos de fleste – især hvis den er ledsaget af dampende varm kaffe eller en espressovariant.

   

  Mig & Venner – hygge på kanten af Vesterbro

  På hjørnet af Vesterbrogade og Frydendalsvej finder du Mig & Venner – en hyggelig café med en hjemlig atmosfære. Hos Mig & Venner kan du altid nyde en kop kaffe, et stykke smørrebrød eller en veltilberedt brunch eller morgenmad, hvis du er i det humør.

  Mig & Venner er en rummelig café med plads til alle. Uanset om du kommer anstigende med din laptop og gerne vil arbejde fra caféen, eller om du gerne vil spise brunch med venner og veninder, kan du altid få et bord eller en vinduesplads hos Mig & Venner.

  På menuen hos Mig & Venner finder du morgenmadsklassikere baseret på enkle råvarer i et velsmagende layout. Du kan for eksempel vælge økologisk yoghurt med enten havtorn eller skovbær – en frisk måde at starte dagen på.

   

   

  Er du mere sulten, tilbyder Mig & Venner en skøn morgentallerken med surdejsbrød, hvortil du kan vælge enten blødkogt æg, vesterhavsost og hjemmelavet skovbærmarmelade eller koldrøget laks, krabbesalat og hjemmerørt urteflødeost. Og du bør ikke snyde dig selv for den super lækre toast med Mammen ost, serranoskinke og purløgsmayo.

   

  Original Coffee – den lette morgenmad på Frederiksberg

  Original Coffee er endnu et af de utroligt succesfulde cafékoncepter, som har bredt sig over hovedstaden i løbet af de seneste år.

  Hos Original Coffee på Frederiksberg kan du fra den tidlige morgenstund bestille et veltilberedt morgenmåltid i den lette ende. Caféen emmer af stemning og atmosfære. Og her er plads til alle, også singletonen som blot vil nyde en kop kvalitetskaffe og en friskbagt ølandsbolle med smør og ost.

   

   

  Du kan også bestille den lækre morgen complet bestående af blødkogte æg, rugbrød med smør, ost og marmelade samt et glas yoghurt med kompot og granola. Velbekomme!

   

  GRØD på Frederiksberg – et sundt alternativ

  GRØD præsenterer en ny variation over temaet morgenmad og brunch. Hos GRØD på Frederiksberg kan du nemlig gå om bord i et stort udvalg af lækker, lun grød, sunde acai bowls og let chiagrød til de knap så sultne.

   

   

  GRØD er verdens eneste grødbar. Her lægges vægt på den høje kvalitet i hver enkelt servering, og der er noget for enhver smag.

  Uanset om du er veganer eller har allergi over for gluten eller laktose, kan du bestille et måltid, som matcher dine behov hos GRØD. Og samtlige portioner serveres selvfølgelig med super delikate toppings.

  FAQ BOKS

  Findes Café Vivaldi på Frederiksberg?

  Ja – der findes en afdeling af den kendte Café Vivaldi på Falkoner Allé 13.

  Hvor kan jeg få en god brunch på Frederiksberg?

  Der er masser af caféer på Frederiksberg, som serverer lækker brunch. Tjek for eksempel Sokkelund Café og Brasserie, Restaurant Polly, Mig & Venner eller Les Trois Cochons.

  Hvor ligger Sokkelund Café og Brasserie?

  Den kendte Frederiksberg café Sokkelund Café og Brasserie har til huse i Smallegade 36.
  Top 3

  Brunch

  Nyd en brunch med dine nærmeste i smukke omgivelser på en af Københavns bedste brunchsteder

  Kaffebaren på Amager – lækker morgenmad og sublim kaffe

  Amager er blandt de områder, som er i hastig vækst, hvad angår café- og restaurant ivet.

  Morgenmad og brunch på Café Dyrehaven Vesterbro

  Vesterbro er stedet at gå hen, når du leder efter et godt måltid mad. Inden for

  La Esquina – morgenmad med sjæl på Østerbro

  Indre Østerbro i området omkring Ryesgade er et af de mest trendy kvarterer i København. Her