Paludan Bog & Café – morgenmad og brunch i hyggelige omgivelser
Omkring Københavns Domkirke, Vor Frue Plads og det gamle universitet finder du Latinerkvarteret – et område som fra gammel tid er præget af det latinske sprog, som traditionelt har dannet fundament for al akademisk lærdom.
Latinerkvarteret omfatter et område centreret omkring Store Kannikestræde, Krystalgade og Fiolstræde samt Sankt Peders Stræde, Studiestræde, Teglgårdsstræde, Larsbjørnsstræde, Larslejsstræde og Vestergade. Dette kvarter repræsenterer en kulturel perle i hovedstaden og er rigt på spændende seværdigheder samt gode spisesteder.
Når du bevæger dig rundt i det gamle latinerkvarter, kan du nyde såvel finurlige butikker og trendy caféer som smuk arkitektur og en bred mangfoldighed i klientellet. Den indre del af Latinerkvarteret er hjemsted for blandt andet Det Kongelige Bibliotek, som ligger i forlængelse af de oprindelige universitetsbygninger, og Københavns Hovedbibliotek.
I det hele taget har kvarteret omfavnet sit boglige image og båret det med sig ind i det nye årtusinde. Og derfor er det også ganske naturligt, at det er her, du finder Paludan Bog & Café.
Brunch og bøger hos Paludan Bog & Café
Paludan Bog & Café er bygget på fundamentet af Paludan Boghandel, som forsynede de studerende med lærebøger og andre materialer. For godt tyve år siden udvidede Paludan Bog & Café konceptet til at omfatte en café, hvor man – uanset om man er studerende eller ej – kan nyde en god bog, en friskbrygget kop kaffe eller måske endda et måltid mad.
Paludan Bog & Café er leveringsdygtig i såvel morgenmad og brunch som snacks, lette frokostretter og varme retter. Er du således tidligt på færde i det herlige og sjælfulde kvarter, kan du med stor fordel svinge forbi Paludan Bog & Café til dagens første måltid.
På morgenkortet hos Paludan Bog & Café finder du alskens morgenmadsretter så som en hjemmebagt bolle med ost, smør og marmelade, yoghurt toppet med friske bær, frugtpuré, ahornsirup og müsli og en klassisk Croque Madame med rosmarinskinke, gruyereost, grov dijon sennep og spejlæg samt mulighed for tilvalg af grøn salat med vinaigrette.
Du kan også vælge en decideret morgentallerken med rosmarinskinke, ost, frisk frugt, yoghurt med bær og müsli, brød, smør og marmelade eller en portion amerikanske pandekager med ahornsirup og friske bær.
En Paludan brunch disker op med røræg, bacon, pølser, frugt, ost, vanilje-yoghurt, müsli og friske bær samt rugbrød med lufttørret skinke, mozzarella, tomat og pesto plus en pandekage med ahornsirup til dessert. Denne findes også i en vegetarisk version, hvor kød er erstattet af avocado med hytteost og frisk chili, gruyere og hummus.