Buffet eller klassisk brunch – hvad skal du vælge?

  De fleste mennesker sætter pris på et lækkert morgenmåltid. Dagens første måltid lægger basis for hele resten af dagen og giver os appetit på dennes mange udfordringer.

  Inden for de seneste årtier er den traditionelle morgenmad, som for eksempel kan bestå af en skål havregryn eller et par rundstykker, blevet udvidet til at omfatte begreber som morgenkomplet og brunch. Sidstnævnte er blevet farligt populær herhjemme – ikke mindst på grund af de mange velsmagende muligheder.

  En brunch kan nemlig præsenteres på flere måder og kan variere i indhold og omfang. Mange caféer og restauranter tilbyder et udvalg af brunchplatter – for eksempel en klassisk og en vegetarisk version – mens andre vælger at placere et bredt udvalg af brunch- og morgenmadsretter på en buffet.

   

  Buffet eller klassisk Brunch?

   

  Brunch buffet – fordele og ulemper

  Hvis du foretrækker selv at bestemme indholdet af din brunch, er der klare fordele ved buffetudgaven. En velassorteret brunchbuffet indeholder et stort udvalg af retter, for eksempel røræg, bacon, pølser, røget laks, amerikanske pandekager og andre brunchelementer som du kan sætte sammen efter din egen smag.

  Det betyder, at du får en brunch, som udelukkende indeholder de retter, du selv sætter pris på. Du kan for eksempel vælge kun at lægge frugt og grøntsager på tallerkenen, hvis du for eksempel er veganer. Og du kan tage så mange gange, som du vil, når du først har købt dig adgang til en brunchbuffet.

  Ulempen ved en brunchbuffet er, at en sådan ikke altid er lige frisk og indbydende. Det er ikke alle restauranter, som er lige gode til at holde buffet’en ved lige. Og så kan røræggene hurtigt gå hen og blive kedelige, ligesom baconen vil få lidt slatne tendenser.

   

  Buffet eller klassisk Brunch?

   

  Klassisk brunch: Vælg en brunchplatte som matcher dine ønsker

  Har du i stedet valgt en restaurant, som serverer fast sammensatte brunchplatter, er du prisgivet kokkens valg af retter. Dette kan både være en fordel og en ulempe.

  Kokken vil sandsynligvis have tænkt meget over smagssammensætningen og have gjort sig umage med at stykke den perfekte brunchplatte sammen. Det er dog ikke ensbetydende med, at den falder i alles smag.

  Du vil muligvis kunne vælge imellem et par forskellige anretninger, for eksempel en vegansk eller vegetarisk version af platten. Men har du inviteret et større selskab med til brunch, kan det være en god idé at vælge en café eller en restaurant, som serverer buffet, hvis du vil være sikker på, at måltidet falder i samtlige gæsters smag.

  FAQ BOKS

  Hvad indeholder en brunchbuffet?

  En brunchbuffet kan indeholde alle de kendte brunchelementer morgenmadsretter, og vælger du mere gourmetprægede restaurationer kan du være heldig at blive overrasket med ukendte elementer.

  Hvor finder jeg den bedste brunchbuffet i København?

  Her på siden kan du få en guide til de bedste caféer og restauranter, som serverer brunch i København. At vælge den bedste er svært – så det må være op til dig.

  Kan man få vegetarisk og vegansk brunch?

  Ja – mange restauranter og caféer serverer vegetariske og veganske alternativer til den klassiske brunchplatte.
  Top 3

  Brunch

  Nyd en brunch med dine nærmeste i smukke omgivelser på en af Københavns bedste brunchsteder

  Kaffebaren på Amager – lækker morgenmad og sublim kaffe

  Amager er blandt de områder, som er i hastig vækst, hvad angår café- og restaurant ivet.

  Morgenmad og brunch på Café Dyrehaven Vesterbro

  Vesterbro er stedet at gå hen, når du leder efter et godt måltid mad. Inden for

  La Esquina – morgenmad med sjæl på Østerbro

  Indre Østerbro i området omkring Ryesgade er et af de mest trendy kvarterer i København. Her