Brunch på Østerbro – et væld af muligheder

  Befinder du dig nord for København K – nærmere betegnet på Østerbro? Så behøver du ikke at lede længe efter en lækker brunch.

  Østerbro er blandt de bydele, som kan præsentere det største udvalg af unikke caféer og restauranter, som serverer brunch og morgenmad i topklasse. I det følgende kan du få et indblik i de bedste spisesteder til brunch på Østerbro.

   

  Baryl – sund brunch på Østerbro

  Hvis du sætter pris på et sundt og nærende måltid som det første af slagsen i løbet af en dag, bør du finde en café, som excellerer i sund mad med masser af grønt. Befinder du dig på Østerbro, kan du med fordel vælge Baryl til dette formål.

  Baryl er leveringsdygtig i sund og nærende morgenmad eller frokost med masser af vitaminer. Hos Baryl vil du altid kunne nyde en lækker bowl bestående af sunde, grønne råvarer i økologisk kvalitet.

   

   

  Når du spiser morgenmad eller brunch hos Baryl, er du garanteret sund mad, uanset om du vælger en morgenkomplet eller om du går efter en af stand alone retterne. Og du kan som vegetar eller veganer altid finde et fornuftigt måltid hos Baryl, som har til huse i Århusgade.

   

  En velforsynet brunchbuffet hos Charlottehaven Café

  Charlottehaven er et hotel- og lejlighedskoncept beliggende i Hjørringgade ud til Strandboulevarden i den mondæne del af Østerbro tæt på Nordhavn Station. Hos Charlottehaven finder du en lækker restaurant, som er leveringsdygtig i såvel brunch og morgenmad som frokost og aftensmad.

  En morgenmad hos Charlottehaven Café består i hverdagen af en vælg selv-morgenmad. Her kan du selv sammensætte et sundt morgenmåltid ud fra tre, fem eller syv retter fra det omfattende menukort.

   

   

  I weekenden finder du en ganske overdådig brunch i Charlottehaven Cafés rummelige lokaler. Denne er spækket til randen med lækre retter som for eksempel bacon, pølser, røræg, ost, røget laks, pandekager med sirup og masser af andre spændende brunchklassikere.

  Brunch og morgenmad hos Charlottehaven Café er fremstillet af økologiske råvarer og serveret af veloplagt personale.

   

  Livingstone – råhygge ved Søerne

  Hvis du bevæger dig ned mod de københavnske søer, som er en vigtig del af fordums voldanlæg, finder du en perlerække af spændende caféer og restauranter med en smuk udsigt og masser af lys. Og blandt disse kan du finde Livingstone.

  Livingstone er indretningsmæssigt en af de mest inspirerende brunchcaféer på Østerbro. Caféens decor stammer nemlig fra indehavernes rejser til fjerne egne og er sammensat for at give en helstøbt stemning, der kan vække udlængslen i de fleste.

  Hvis du således ikke ønsker at nyde din morgenmad eller brunch i de udendørs serveringsarealer, kan du hygge dig inden døre, hvor du kan nyde det spændende interiør fra fremmede himmelstrøg. Og så selvfølgelig din lækre brunch eller morgenmad som Livingstone serverer hver dag.

   

   

  Brunch hos Livingstone er en vælg selv-menu, hvor du kan sammensætte din morgenplatte ud fra fem eller syv elementer. Og dit morgenmåltid suppleres selvfølgelig af diverse friskbryggede mokkadrikke eller te samt juice eller saft.

   

  En ekstravagant brunch hos The Union Kitchen

  The Union Kitchen er efterhånden en sand københavnerklassiker. Den populære restaurant har til huse såvel i Indre By Som på Østerbro og tiltrækker et bredt publikum af brunchaficionados hver formiddag.

  Hos The Union Kitchen kan du vælge imellem en klassisk og en vegetarisk anrettet brunchplatte. Begge platter er særdeles velforsynede – og skulle du ikke være så sulten, kan du i stedet vælge en af de mindre retter, som florerer på menukortet.

   

   

  Her finder du eksempelvis Eggs Benedict og Eggs Florentine, en morgentallerken med økologiske røræg med bacon, pølse, avocado og brød eller en skål yoghurt med granola.

   

  Bistro Cocorico – fransk brunch centralt på Østerbro

  Hos Bistro Cocorico, som har sin beliggenhed på Blegdamsvej, kan du ligeledes vælge mellem traditionel brunch og vegetarisk brunch. Her skal du blot være forberedt på, at din morgenmad eller brunch har et fransk anstrøg.

  Det samme gør sig gældende for indretningen, som er holdt i fransk stil. Du vil således få den helt ægte frankofile oplevelse, når du spiser dagens første måltid hos Bistro Cocorico. Og du kan forvente en brunch i topkvalitet fremstillet på de bedste råvarer og ingredienser af erfarne kokke.

   

   

  Foruden en brunchplatte kan du hos Bistro Cocorico også vælge mellem franske klassikere så som Croque Monsieur. Du kan bestille tartines og quiches – små franske tærter med varierende indhold – eller en Bistro Cocorico platte med et stort udvalg af patéer, skinker, pølser og øvrigt charcuterie, som serveres med brød og smør.

   

  Hygge og afstressning for hele familien hos The Laundromat Café

  Det københavnske restaurantkoncept The Laundromat Café har også til huse på Østerbro – nærmere betegnet i Århusgade. Her kan du slappe af og hygge med hele familien, og der er plads til både børn og deres voksne.

  The Laundromat Café er kendt for at give plads til alle uanset alder og gastronomiske præferencer. Således finder du hos The Laundromat Café brunchplatter til både store og små maver.

   

   

  The Laundromat Café er også leveringsdygtig i vegetarisk brunch. Og er du ikke i besiddelse af den helt store appetit, findes der på kortet hos The Laundromat Café et stort udvalg af mindre retter, som du kan nyde til din kaffe.

   

  Ø12 Coffee & Eatery – en lækker brunch i Øster Farimagsgade

  Blandt de seneste skud på stammen, når vi kigger på Østerbros madscene, finder vi Ø12 Coffee & Eatery. Hos Ø12 Coffee & Eatery, som har sin beliggenhed i Øster Farimagsgade, kan du allerede fra klokken syv hver eneste dag indtage dagens første måltid i hyggelige omgivelser.

  Ø12 Coffee & Eatery kan tilbyde en bred vifte af spændende morgenmads- og brunchretter serveret i hyggelige omgivelser af veloplagte tjenere og baristaer. Du kommer automatisk i bedre humør, når du lader Ø12 Coffee & Eatery forestå din start på dagen.

   

  Uanset om du foretrækker en portion havregrød med æbler, nødder og chiafrø, eller om du er i humør til den helt store brunchplatte, kan du finde, hvad du søger hos Ø12 Coffee & Eatery. Og du får selvfølgelig din morgenmad eller brunch serveret med dampende varm kaffe, espresso eller te efter eget valg.

   

  En lækker morgenkomplet hos Original Coffee på Østerbro

  Hvis du er i markedet efter en solid, men let morgentallerken, er Original Coffee det rette sted at gå hen. Original Coffee på Østerbro har til huse i Nordre Frihavnsgade – måske det mest hippe område på Østerbro.

  Caféen er beliggende tæt på Trianglen og metrostationen og er nem at komme til. Her kan du nyde en let morgenkomplet bestående af en lille portion yoghurt med granola og to blødkogte æg serveret med brød, smør, ost og kompot.

   

   

  Hvis du ikke er så sulten, kan du vælge en ølandsbolle med smør. Og du må selvfølgelig ikke snyde dig selv for en kop varm kaffe eller espresso brygget på bønner fra det kendte danske risteri Kontra Coffee.

   

  Brunch til den søde tand hos Peter Beier på Østerbro

  Nordre Frihavnsgade huser også en afdeling af den berømte danske chokoladeforretning Peter Beier.

  Du kender måske mestendels Peter Beier for de lækre fyldte chokolader, som kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. Men faktisk kan du også spise et spændende morgenmåltid hos Peter Beier i form af café-butikkens delikate chokoladebrunch.

  Chokoladebrunch er et forholdsvis nyt koncept, som du udelukkende finder hos Peter Beier. Alle, som har prøvet en Peter Beier chokoladebrunch, er enige om, at det fungerer perfekt.

   

   

  Peter Beier får de sure, de søde og de salte ingredienser til at spille sammen i perfekt harmoni. Og du kan vælge at gøre din chokoladebrunch til en champagnebrunch ved at tilvælge bobler – helt ideelt til en romantisk date eller en venindekomsammen.

   

  Café Pixie – hygge på Århus Plads

  Café Pixie er et sandt østerbroikon med central beliggenhed på Århus Plads. Hos Café Pixie kan du om sommeren sidde ude og nyde såvel det store udendørs serveringsareal som den nærliggende petanque bane.

  En brunch hos Café Pixie er andet og mere end blot et måltid. Du kan hos Café Pixie selv sammensætte en morgenplatte helt efter din egen smag og appetit.

   

   

  På kortet hos Café Pixie finder du blandt andet brød fra Il Buco – et berømt dansk bageri med base på Islands Brygge. Il Buco står bag det brød, der serveres i form af surdejsboller, baguettes og croissanter, og som kan suppleres med alt fra Gammel Knas ost til blødkogte æg og chiagrød.

   

  Besøg John & Woo til brunch i Nordhavn

  John & Woo, som oprindeligt har til huse på Amager, er rykket til Nordhavn. Her finder du en afdeling af den succesfulde restaurant på Göteborg Plads. Og her kan du roligt sætte dig til rette og bestille brunch – i hvert fald hvis du forventer mad og betjening i topklasse.

  Hos John & Woo kan du nyde en brunchanretning, som enten er komponeret af John eller Woo. En anretning består af forskellige komponenter og vil altid indeholde enten en Eggs Benedict eller en Veggie Benedict, som er den vegetariske variation over samme tema. Eggs Benedict er nemlig John & Woos særlige specialitet. Og du bør ikke gå glip af denne velsmagende ret.

   

   

  Du kan også vælge selv at sammensætte din brunch ud fra flere forskellige retter på kortet – for eksempel røræg med bacon og tomat, tomatsalat med citronolie, oliven og frisk mozzarella eller brocolini med citronolie og pecorino ost.

   

  Brunch hos Dag H – en østerbroklassiker

  Tæt ved Søerne og Lille Triangel finder du Dag H – en efterhånden ikonisk restaurant på Indre Østerbro. Her kan du nyde en lækker brunch bestående af alle de kendte brunchklassikere hver dag ugen rundt.

  Dag H er kendt blandt østerbrobeboere som familiernes foretrukne restaurant. Her er masser af plads og samtidig anretninger til enhver smag. Uanset din alder vil du kunne finde brunch eller morgenmad hos Dag H, som falder i din smag – og du vil også som vegetar kunne nyde en lækker brunchplatte hos Dag H.

   

   

  Du kan også vælge at bestille en af de lettere morgenretter, hvis du ikke er i humør til den helt store brunchplatte – for eksempel en omelet med enten serranoskinke eller grøntsagsmix samt cheddarost eller en ægte smørbagt croissant – den perfekte ledsager til kaffen.

   

  Den Franske Café – brunch på fransk i indbydende omgivelser

  På Sortedam Dossering kan du vælge og vrage blandt spændende caféer, som serverer lækker morgenmad og brunch – enten i weekenden eller hele ugen. Til den sidst nævnte kategori hører Den Franske Café.

   

   

  Den Franske Café tilbyder – foruden byens flotteste udsigt over Sortedam Sø – en superlækker brunch med franske elementer. Du kan vælge imellem en lille morgenmadstallerken eller en fuld brunchplatte bestående af røræg med purløg, bacon, pandestegte pølser, to slags ost, frisk frugt, skyr med frisk frugt, rabarberkompot og müsli serveret med hjemmebagt brød, smør og marmelade samt en smørbagt croissant og en pandekage med sirup.

  Hos Den Franske Café kan du vælge at sidde inde eller ude – og du vil under alle omstændigheder have kig til Søerne og Indre Bys skyline.

   

  Let og nærende morgenmad hos GRØD

  Det innovative cafékoncept GRØD har også til huse på Østerbro. Her kan du nyde grød og grødlignende retter i alle afskygninger. Og du går med garanti ikke sulten fra bordet.

   

   

  Du kan for eksempel vælge en spændende havregrød med toppings efter eget valg. Havregrød fra GRØD er tilberedt på havremælk for en let og cremet kvalitet. Og er du allergiker, findes denne grød også i en glutenfri variant kogt på sort havre.

  God fornøjelse med din brunch på Østerbro – og god appetit!

  FAQ BOKS

  Findes Original Coffee på Østerbro?

  Ja – Original Coffee findes i Nordre Frihavnsgade tæt på Trianglen.

  Hvad tid åbner GRØD i Nordre Frihavnsgade?

  GRØD åbner klokken halv otte i hverdagene og klokken ni i weekenden.

  Hvor kan jeg spise brunch på Østerbro?

  Der er rigtig mange muligheder for at spise brunch på Østerbro. Tjek for eksempel Dag H, Den Franske Café eller Charlottehaven Café.
  Top 3

  Brunch

  Nyd en brunch med dine nærmeste i smukke omgivelser på en af Københavns bedste brunchsteder

  Kaffebaren på Amager – lækker morgenmad og sublim kaffe

  Amager er blandt de områder, som er i hastig vækst, hvad angår café- og restaurant ivet.

  Morgenmad og brunch på Café Dyrehaven Vesterbro

  Vesterbro er stedet at gå hen, når du leder efter et godt måltid mad. Inden for

  Café Livingstone – brunch ved Søerne på Østerbro

  Hvis du befinder dig i nærheden af Søerne, som adskiller Københavns Indre By fra brokvartererne, finder